Nagyatád Hirdető

Virágos Magyarországért Országos Környezetszépítő Verseny
- FŐDÍJ -

A verseny céljaiként a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakításának elősegítését, a lakosság életminőségének javítását, a hagyományos magyar virág- és kertkultúra felélesztését és kiteljesítését, a környezetszépítésre való nevelést, a környezet védelmét, valamint a kultúra, a turizmus és az EU kapcsolatok fejlődésének elősegítését tűzték ki.

Nagyatád 1994 óta minden évben részt vett a "Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenyen. Több alkalommal részesült különböző elismerésekben:

    1995. - Hotrec-Stand a Hortus Hungaricus kiállításon

    2000. - Ezüst Oklevél (Virágos Magyarországért Mozgalom Szervező Bizottsága által)

A verseny mindenkori fődíja: Magyarország képviselete az "Európai Virágos Városok és Falvak" (más néven Entente Florale Europe) Versenyben. Ezt a rangot minden országból két település nyerheti el, egy falu és egy város. Városunk 2005-ben 306 települést megelőzve elnyerte a fődíjat, ezzel jogot szerzett arra, hogy 2006-ban indulhasson az "Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében" (Entente Florale Europe).


A 2005. évi hazai díjkiosztó ünnepséget is a győztes Nagyatád rendezte, amely október 20-án, a Városi Sportcsarnokban került megrendezésre.

2006.szeptember 22-én Egerben került megrendezésre az eredményhirdetési gála. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Nagyatád városát külön elismerésben részesítette.

A miniszterelnöki díjakat Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége adta át.

                    


Miniszteri elismerésben részesült Kutiné Csicskár Edit, Nagyatád főkertésze.

                                                                         

A fővédnök asszony, Kunczené Fellegi Katalin a település üzemeltetés keretében végzett kiemelkedő településszépítő tevékenységéért személyi elismerést és oklevelet nyújtott át Zöldi Auréliának, a Városgondnokság igazgatójának.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyújtott át a Csillagszem óvodának.

Forrás:  www.viragos.info.hu